Foto-exposities in Gouda


Dit evenement is voorbij.

Van december 2023 tot en met april 2024 exposeerde ik op verschillende manieren mijn werk in de binnenstad van Gouda. In Museum Gouda lieten veertien beelden het dagelijks leven in en rond de Herenstraat zien. De expositie Portret. Ontmoeting met de ander in het Tapijthuis toonde een selectie portretten gemaakt in mijn mobiele fotostudio. Tot slot konden Gouwenaars zich ook laten portretteren in deze Studio. Work in progress. Deze portretten voegde ik toe aan de expositie Portret.

Studio 'Work in progress'

Tot en met 25 april 2024
Achter de Kerk (bij ingang museumtuin)
Deelname: op inschrijving

Mijn mobiele studio –een schaftkeet– verplaats ik naar de omgeving van Museum Gouda. Ben je Gouwenaar? Schrijf je in en laat je in de keet fotograferen met een Hasselblad. Deelname is gratis en je foto voeg ik met jouw toestemming toe aan mijn foto-expositie Portret. Ontmoeting met de ander.

Schrijf je nu in >

Foto-expositie Portret

Tot en met 21 april 2024
Het Tapijthuis, Achter de Kerk 17
Toegang: gratis

In mijn portretten staan verhalen en ontmoetingen met de ander centraal. Met gebruik van natuurlijke belichting zoek ik in mijn beelden naar momenten van verstilling, waarin de mens voor de camera zich even zonder pose laat zien. Het maakproces is een spel van luisteren, kijken en bekeken worden.

Meer informatie >

Tentoonstelling Herenstraat

15 december 2023 - 21 april 2024
Museum Gouda, Oosthaven 9
Toegang: tarieven Museum Gouda

In Herenstraat breng ik de mensen in en rond de Herenstraat in de Goudse wijk Korte Akkeren in beeld. De foto’s vangen hun persoonlijkheden en achtergronden – en daarmee de schoonheid van de verschillen. Voor deze fotoserie dompelde ik mij enkele jaren onder in het leven van deze straat.

Meer informatie >

© 2022 - 2024 Mariette Lock | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf